יום שלישי, 3 באוגוסט 2010

עכשיו זה רשמי מותר לפרוץ את ה- Iphone

ועדת הקונגרס האמריקאי לנושא זכויות יוצרים דנה בנושאים שונים הקשורים בחידוד ההוראות, ומתי פעולה נחשבת או לא הפרה של זכויות אלה.
בין יתר הנושאים שאושרו על ידי הרשמת השנה היה החידוש הזה.

“פריצת” ה- Iphone או במילים אחרות – התקנת גרסת מערכת הפעלה המאפשרת למשתמש להתקין תוכנות שלא עברו סינון ע”י חברת Apple - איננה מפירה את זכויות היוצרים של החברה אלא נחשבת שימוש הוגן.

הרשמת מנמקת את ההחלטה המהפכנית בטענה שלמעשה, השימוש בגרסה המתוקנת למערכת ההפעלה דורש ממילא מהמשתמש לרכוש מכשיר Iphone, הכולל תשלום על התוכנה המותקנת עליו.
לכך מוסיפה הרשמת, כי השינוי למערכת ההפעלה מבוצע בקטע קוד קטן מאוד של כ 1/160,000 מתוך סך הקוד שפיתחה החברה ובכך לא נפגעות זכויות היוצרים של Apple. הטענה של Apple לגניבת הקוד ושימוש בו ליצירת מוצר חדש איננה מתקימת בשל השינוי הזעיר.

סיבה נוספת מוצאת הרשמת בנימוק בו בחרה החברה עצמה כי יש למנוע הפצת מערכת ההפעלה ה”פרוצה”. לטענת Apple גירסה זו איננה שומרת על שלמות המערכת והשירות.
כלומר הנימוק של Apple נובע משיקולים אחרים שקשורים לשמירה על המוניטין של החברה ולא להפרת זכויות היוצרים.

הרשמת מסכמת במשפט שסביר שיציק משהו ל- Apple:
“במקרים של פריצת מערכת הפעלה של טלפון חכם, המיועדת לאפשר התקנה של תוכנות המיוצרות באופן עצמאי שלא אושרו על ידי היצרן של המכשיר או היצרן של מערכת ההפעלה, השינויים הנדרשים לביצוע שינוי זה נחשבים שימוש הוגן”

אין תגובות:

הוסף רשומת תגובה